Hattulan päättäjiä Vuohiniemen rukoushuoneella

22.8.2024

Hattulan kunnan päättäjiä tutustui Etelä-Hattulan alueeseen keskiviikkona 21.8. Olimme yhdessä järjestäneet vierailun, johon kutsuimme valtuustoryhmien puheenjohtajia, keskeisimpien luottamuselinten puheenjohtajia ja kannaltamme keskeisimmät virkamiehet. Tilaamamme pikkubussi ajoi Hyrvälän kautta Takajärvelle, sieltä Vuohiniemen rukoushuoneelle.

Rukoushuoneella esittelimme luottamushenkilöille ja virkamiehille suunnitelmamme kehittää aluettamme sen nykyisten vahvuuksien – erämaamaisen luonteen, luonnon ja hiljaisuuden – pohjalta tuulivoimala-alueiden sijaan. Näytimme, miten ajan myötä tapahtuva mökkien uusiminen nykyaikaisiksi vapaa-ajan asunnoiksi ja kakkoskodeiksi sekä jatkuvasti lisääntyvä remontti- ja huoltopalveluiden kysyntä tulevat pitkällä aikavälillä kunnalle selvästi kannattavammaksi kehittämisvaihtoehdoksi kuin tuulivoimalat. Tätä kehitystä voimme kunnan kanssa yhteistoimin myös edistää ja pitää samalla hyvää huolta koko alueemme ainutlaatuisuudesta.

Ehdotuksemme ja koko tutustumiskäynti osoittautui napakympiksi! Ajatuksemme otettiin vastaan varsin positiivisesti ja jatkamme niiden työstämistä kunnan virkamiesten kanssa, tavoitteena esitellä ehdotuksemme kunnanvaltuustolle syksyn aikana. Uskomme, että pääsemme näin keskustelemaan laajemmin koko Etelä-Hattulan järkevästä kehittämisestä – samaan aikaan kuin tuulivoima-alueiden mahdollisia haittavaikutuksia arvioidaan menossa olevissa selvitysprojekteissa.

Rukoushuoneelta matka jatkui Renkajärven ympäri Myllykylään ja Härkätietä pitkin kohti Parolaa.

Tutustumiskäynnin järjestivät yhteisvoimin Alajärven ja Takajärven suojeluyhdistys, Renkajärven suojeluyhdistys ja Sotkajärviyhdistys.