Hattulan tuulivoimahankkeessa tapahtuu!

9.4.2024

Niinimäen tuulivoima-alueelle ja siihen liittyville siirtolinjoille tehdään kaavaa. Jos se aikanaan hyväksytään, se mahdollistaa rakennuslupien myöntämisen tuulivoimaloille. Niinimäki sijaitsee Renkajärven, Takajärven ja Hyrvälän välissä.

Nyt kunnan valvomassa kaavoituksessa ja samaan aikaan tehtävässä, ELY-keskuksen ohjeistamassa Ympäristövaikutusten arvioinnissa (YVA) on tultu ensimmäiseen kohtaan, jossa eri tahoilta pyydetään lausuntoja ja mielipiteitä tehtyihin suunnitelmiin. Kunta on julkistanut kaavoituksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) ja ELY YVA-ohjelman. Molempien perusluonne on esittää, mitä asioita tulee ottaa huomioon ja selvittää, ennen kuin kaava voidaan laatia ja hyväksyä.

Suunnitelmia käydään läpi yleisötilaisuudessa Parolan kirjastolla (Juteinitalo) torstaina 11.4.2024 klo 17.30 alkaen. Osallistua voi myös etänä. Mielestämme on hyvin tärkeää, että tuulimyllyhankkeen laaja vastustus tulee taas kerran esiin runsaana osanottona tähän tilaisuuteen – mieluummin tietysti paikan päällä.

Niinimäen tuulimyllyhankkeen YVA-sivu löytyy tämän linkin kautta. Siellä on nyt julkistettu YVA-ohjelma ja linkki yleisötilaisuuden etäosallistumiseen sekä ohjeet lausuntojen ja mielipiteiden esittämiseksi. Tälle sivulle tulee myös jatkossa julkaistava YVA-materiaali.

Niinimäen OAS:aan ja YVA:an liittyvät kommentit pitää toimittaa 30.4.2024 mennessä – YVA-kommentit ELY-keskukseen, OAS-kommentit kuntaan oheisten kuulutusten mukaisesti.

Kuulutus ELY; NIINIMÄEN TUULIVOIMAHANKE, HATTULA, HÄMEENLINNA, YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIOHJELMA (linkistä avautuu kuulutuksen pdf)

Kuulutus Hattulan kunta; Hattulan Niinimäen tuulivoimaosayleiskaavan vireilletulo ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (linkistä avautuu kuulutuksen pdf)

Pyydämmekin kaikkia tutustumaan oheisiin kuulutuksiin ja esillä oleviin suunnitelmiin, osallistumaan yleisötilaisuuteen 11.4. ja esittämään kriittisiä kommentteja ja mielipiteitä niin OAS:aan kuin YVA-ohjelmaankin määräaikaan, 30.4.2024 mennessä.

Renkajärven suojeluyhdistys, tulee myös jättämään lausuntonsa kunnalle ja Elylle.